Przed i po: od basenu do domowego biura

要求報價

此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。

Przed i po: od basenu do domowego biura

Alicja Olko Alicja Olko
Loading admin actions …

Co zrobić z nieużywanym i zaniedbanym basenem? Wykopać? Zakopać? Nie, kosztuje to zbyt dużo wysiłku. W South Hampton właściciele pewnego pustego zbiornika wodnego, którzy z zawodu są projektantami wnętrz, zdecydowali się zamienić je w profesjonalne domowe biuro. Podstawa była już na miejscu, a także struktura budynku została z góry przesądzona. To naprawdę niesamowite, co profesjonaliści z dziedziny architektury i aranżacji wnętrz potrafią zrobić z praktycznie każdą powierzchnią!

Obejrzyjcie z nami tę ekscytującą transformację- z pewnością poruszy ona Waszą wyobraźnię!

Basen

home studio conversion 根據 homify
homify

home studio conversion

homify

Na tym zdjęciu zobaczyć można basen w trakcie przebudowy. Jego dno zostało pokryte folią, na której ułożono warstwę zaprawy murarskiej ze stalowymi wspornikami, co zapobiegnie potencjalnym pęknięciom betonu. Na krawędziach zbiornika umocowano strukturę dachu- zdecydowano się na kształt dwuspadowy, co tworzy przytulną i domową atmosferę. Krokiew wykonana została z litego drewna, a przestrzenie pomiędzy poszczególnymi belami wypełniono arkuszami poliwęglanu.

Wejście

home studio conversion 現代房屋設計點子、靈感 & 圖片 根據 homify 現代風
homify

home studio conversion

homify

Po przebudowie budynek prezentuje się niezwykle korzystnie. Wejście znajduje się pod zbiegającymi się płatami dachu, a od razu po przekroczeniu progu schodzimy po schodkach do pomieszczenia, które w poprzednim wcieleniu było głębią basenu. Na dachu zainstalowano instalację fotowoltaiczną, zwróconą na południe. Jest to system, który powstający pod wpływem energii słonecznej prąd stały przemienia w prąd zmienny o takich samych paramentach, co prąd z sieci publicznej. Przed wejściem znajduje się patio, oferujące dogodne miejsce na stworzenie przyjemnego tarasu.

Wnętrze

home studio conversion 根據 homify 殖民地風
homify

home studio conversion

homify

Kilka kroków w dół po schodach i znajdujemy się w przestrzeni biurowej, która nie ma absolutnie nic wspólnego z mokrym basenem. Efektem przebudowy jest cudownie jasny, oświetlony naturalnym światłem pokój, który idealnie nadaje się do pracy. Rozkład mebli jest symetryczny, a biurka ustawione są w taki sposób, aby skierowane były na wejście, a siedzący przy nich projektanci mogli spoglądać na zewnątrz. Budynek biura otoczony jest białą ścianą z ciekawymi detalami.

Całość wnętrza promieniuje industrialnym blaskiem. Drewniane krokwie, fabryczne oświetlenie, aluminiowe krzesła oraz metalowe elementy nadają tej przestrzeni charakter. Podłoga oraz ściany do połowy wysokości wykonano z betonu, co nadaje wnętrzu wielkomiejskiego szyku.

Detale ściany

home studio conversion 根據 homify 簡約風
homify

home studio conversion

homify

Na tym zdjęciu widzimy ścianę i jej szczegóły, o których wspominaliśmy powyżej. Okrągłe akcenty dodają masywowi ściany fantazyjnego charakteru, który został spotęgowany przez wypełnienie otworów kolorowymi szkiełkami. W zależności od tego, z jakiej strony padają promienie słoneczne, ściana emanuje intensywnym blaskiem.

Umeblowanie

根據 homify 工業風

Z tej perspektywy możemy obejrzeć szczegóły pomieszczenia, które poprzednio było basenem. Na samym jego końcu znajduje się drewniany regał, a tuż przed nim stół konferencyjny, sprzyjający wspólnej kreatywnej pracy. Ta część biura jawi się przytulnie i ciepło, dzięki licznym dodatkom dekoracyjnym- dywanowi z krowiej skóry, roślinom doniczkowym i drewnianym ozdobom. Sfera kreatywna oddzielona jest od tej biurowej za pomocą dwóch równolegle ustawionych do siebie szafek. Na przedzie pomieszczenia mamy symetrycznie umieszczone biurka. Całe wnętrze cechuje logiczna i spójna struktura, bazująca na koncepcie idealnej symetrii.

Szczegóły wystroju

home studio conversion 根據 homify 隨意取材風
homify

home studio conversion

homify

Liczne drobne detale dbają o przytulną atmosferę w tym miejscu pracy. Można z całym przekonaniem stwierdzić, iż nie jest to klasyczne biuro, ale przestrzeń kreatywna, godna profesji projektanta wnętrz. Szyld z przejścia dla pieszych wprowadza wielkomiejski klimat, a powieszony pod sufitem rower dodaje oryginalności.

W niewiele ponad dwa miesiące ten opustoszały i zaniedbany basen o kompletnej powierzchni 30 metrów kwadratowych przeistoczono w funkcjonalne, stylowe i nowoczesne biuro. Koszt tego projektu to 34.000 Euro, a jego realizacja zaowocowała znacznym zwiększeniem wartości tej posesji.

現代房屋設計點子、靈感 & 圖片 根據 Casas inHAUS 現代風

需要請人幫你裝潢設計或蓋房子嗎?
馬上找專業人士!

挖掘更多居家設計的靈感!