Przed i po: metamorfoza starej angielskiej piekarni

要求報價

此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。

Przed i po: metamorfoza starej angielskiej piekarni

AGNIESZKA ŁYSAK AGNIESZKA ŁYSAK
 客廳 by NRAP Architects, 北歐風
Loading admin actions …

Przyjrzymy się dziś starej angielskiej piekarni, która przeszła ogromną transformację ze starego, nieestetycznego budynku w piękny, nowoczesny dom. W rzeczywistości przemiany doświadczył nie jeden, ale dwa budynki – sama piekarnia oraz dom piekarza. Obydwa obiekty były w opłakanym stanie i wymagały natychmiastowej interwencji. Tego zadania podjęli się architekci z NRAP Architects. Eksperci musieli wykazać się niemałą kreatywnością i śmiałymi decyzjami, by powstał naprawdę wyjątkowy projekt. Jak widać z poniższych zdjęć to było spore wyzwanie, ale eksperci spisali się na medal. Ten jasny i przestronny dom jest świadectwem ich wizji oraz umiejętności. 

Zobaczcie sami! 

Przed: widok z ulicy

 房子 by NRAP Architects, 工業風
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

Zniszczone, szare i odpychające. Tak można w skrócie określić budynki widoczne na zdjęciu. Patrząc na to jak wyglądają, nie do końca wiadomo do czego służą. Przechodnie z pewnością zastanawiają się czy to jest dom, biuro, a może po prostu skłot. Ta stara piekarnia wygląda bardziej jak garaż, niż miejsce nadające się do mieszkania! Budynki znajdują się za ciągiem sklepów, które otacza ocean betonowych parkingów. Nowy projekt tej przestrzeni zdecydowanie potrzebował zająć się kwestią estetyki i prywatności tego miejsca.

Po: totalna transformacja

 房子 by NRAP Architects, 北歐風
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

Teraz stara piekarnia oraz dom piekarza stały się jednością. Połączone budynki na szczęście niczym nie przypominają tragicznego obrazu sprzed transformacji. Biały mur z cegły, który kontrastuje z czarnym materiałem pokrywającym zewnętrzną część obiektu, zapewnia teraz mieszkańcom całkowitą prywatność. Cały projekt wygląda bardzo nowocześnie oraz ekscentrycznie. To przedsmak tego, co czeka nas w środku.  

Część zewnętrzna domu

 房子 by NRAP Architects, 現代風
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

Przemiana tej starej piekarni jest naprawdę wyjątkowa! Świeża, biała fasada została dodatkowo rozświetlona przez duże szklane drzwi, prowadzące wprost na podjazd. Kiedy porównamy obraz przed transformacją budynku oraz po, możemy zdecydowanie stwierdzić, że dziedziniec został znacznie ulepszony. Cała strefa na zewnątrz obiektu wygląda teraz schludnie, stylowo i nowocześnie. Wszystko to dzięki wiedzy i umiejętności specjalistów z NRAP ARCHITECTS.

Pogodny salon

 客廳 by NRAP Architects, 北歐風
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

Białe ściany, wysokie sufity i nowoczesne świetliki zapewniają to, że cała przestrzeń salonu emanuje jasnością. Tak zaaranżowane pomieszczenie wprawia w spokojny nastrój oraz pomaga zachować każdego dnia pogodę ducha. Projektanci zadbali o odpowiedni metraż, który nie przytłacza swoją wielkością, ani nie wywołuje uczucia ciasnoty. Kolory występujące we wnętrzu, świetnie korespondują z finezyjnymi meblami do których należy designerski stolik kawowy, czy też skórzany fotel.

Gustowny projekt

 客廳 by NRAP Architects, 現代風
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

Sofa w odcieniach szarości została strategicznie umieszczona dokładnie pod oknami tak, by siedząca na niej osoba mogła w pełni cieszyć się naturalnym światłem. Mimo tego, że biała barwa dominuje w tym pomieszczeniu, nadal jest ono przytulne i zaprasza nas do odpoczynku. Dywan, poduchy oraz fotele wyglądają na bardzo miękkie, aż chce się usiąść na nich i zrelaksować!

Industrialny korytarz

 走廊 & 玄關 by NRAP Architects, 北歐風
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

Ściany z cegły w połączeniu z szarymi płytkami na podłodze sprawiają, że korytarz zyskuje industrialnego klimatu. Ławki z drewna są również ukłonem w stronę tego stylu. Industrialne elementy świetnie się prezentują w nowoczesnych i minimalistycznych wnętrzach, czego najlepszym przykładem jest ten dom.

Otwarta przestrzeń

 餐廳 by NRAP Architects, 北歐風
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

Otwarta przestrzeń to jedna z cech tego wspaniałego budynku. W takim układzie zaplanowano również kuchnię oraz jadalnię. Te dwie strefy zdecydowanie odznaczają się minimalizmem. Duży drewniany stół z pewnością pomieści wszystkich domowników oraz gości. Warto zwrócić uwagę na sufit z oryginalnie zachowanymi belkami. Przypominają one o historii tego niezwykłego budynku.

Kolorystyczna nuta

 廚房 by NRAP Architects, 北歐風
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

Żywa zielona barwa na ścianie oraz intensywnie żółte krzesła, stanowią energetyczny element w tym wnętrzu. Kolory pomagają oddzielić kuchnię od jadalni, bez konieczności wprowadzania dodatkowych ścian. Całe wnętrze jest bardzo funkcjonalne i przestronne. Umożliwia szybkie przygotowanie posiłku, w przestrzeni, która wręcz emanuje pozytywną energią.

Szukacie więcej interesujących przykładów przemiany wnętrz? Spójrzcie tutaj:

Przed i po: od zapuszczonego podwórza do stylowego mieszkania w Londynie

 房子 by Casas inHAUS, 現代風

需要請人幫你裝潢設計或蓋房子嗎?
馬上找專業人士!

挖掘更多居家設計的靈感!