Spektakularny remont domu na angielskim wybrzeżu!

要求報價

此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。

Spektakularny remont domu na angielskim wybrzeżu!

Alicja Olko Alicja Olko
Loading admin actions …

Dziś przyjrzymy się nietypowej renowacji typowego angielskiego domku w stylu wiktoriańskim, który znajduje się na angielskim wybrzeżu w miejscowości Margate. Jego lokalizacja pozwala mieszkańcom cieszyć się zapierającymi dech w piersiach widokami na plażę i połyskującą taflę morza. Jednakże, aby w pełni cieszyć się fantastycznym usytuowaniem i pięknym krajobrazem, należało przeprowadzić gruntowną renowację wnętrza domu. Większość jego pomieszczeń znajdowała się w opłakanym stanie, nie nadając się do wygodnego mieszkania. Zatrudniono specjalistyczne studio architektoniczne MillChris Developments, zlecając jego projektantom odrestaurowanie nie tylko wnętrza, ale także ogrodu z tyłu domu.

Zobaczcie, jaki jest efekt tej metamorfozy!

Fasada

 房子 by homify, 古典風
homify

Exterior Facade

homify

Zaczniemy od pokazania Wam, o jakim konkretnie domu będziemy dziś mówić. Oryginalny czar i wyjątkowy charakter tego budynku został zachowany, a przeprowadzone zmiany od frontu były jedynie natury kosmetycznej. Budynek ten jest typowym nadmorskim szeregowcem, które składają się na zabudowę angielskiego wybrzeża. Do elegancko odnowionej fasady pasować musi piękne wnętrze- zobaczcie, jak zmieniło się w środku!

Przed i po: tył budynku

現代  by homify, 現代風
homify

Garden

homify

Te dwa zdjęcia kontrastują ze sobą to, jak wyglądał tył budynku przed i po renowacji. Teraz zarówno przód jak i tył budynku prezentują się elegancko i nowocześnie. Wcześniej ogród zarośnięty był chwastami, a potencjał dziedzińca był niewykorzystywany. Renowację przeprowadzono w taki sposób, aby tę część posesji wykorzystywać mogła cała rodzina!

Przed i po: kuchnia

現代  by homify, 現代風
homify

Kitchen

homify

Ta para zdjęć pozwala nam poczuć różnicę, pomiędzy kuchnią z poprzednim wcieleniu, a tą współczesną. Wcześniej kuchnia była bardzo tradycyjna, składała się na nią masywna drewniana zabudowa, która sprawiała, że wnętrze zdawało się być zbyt przepełnione.

Po remoncie kuchnia nabrała zupełnie innego charakteru- stała się pomieszczeniem o wnętrzu ultra nowoczesnym, przestronnym i jasnym. Jasna zabudowa, współczesne rozwiązania technologiczne, a także mnóstwo naturalnego światła wprowadziły do tego wnętrza całkowicie odmienny klimat.

Po: kuchnia

 廚房 by homify, 現代風
homify

Kitchen

homify

Przyjrzyjmy się bliżej kuchni. Jej zabudowę wykonano z najwyższej jakości materiałów, takich jak kwarc, a blaty kuchenne z marmuru. Wyposażono ją w sprzęty najwyższej technologii, na które składają się dwie lodówki, piekarnik parowy, piekarnik elektryczny, maszyna do lodu, ekspres do kawy oraz płyta indukcyjna. Sosnowe drewno, użyte do wyłożenia podłogi, pięknie komponuje się z białymi powierzchniami ścian i mebli kuchennych, wprowadzając do wnętrza nieco skandynawskiej estetyki.

Po: salon

 客廳 by homify, 現代風
homify

Living Room

homify

Duże okno wychodzące na morze to główny element tego salonu. Widok rozciągający się z niego stanowi swoistą dekorację, sprawiając, że nie trzeba było przyozdabiać ścian niczym innym. Pomieszczenie to urządzono stylowo, wprowadzając do jego dekoru elementy morskie i żeglarskie. Poza tym zadbano tu o wygodę i komfort użytkowania, a także o uczucie przejrzystości i świeżości.

Po: łazienka

 浴室 by homify, 現代風
homify

Master En Suite

homify

Wspaniała łazienka zaaranżowana została przy pomocy najwyższej jakości materiałów. Zarówno powierzchnie ścian, jak i podłóg pokryto naturalnym kamieniem, który w połączeniu z białą materiałów wykończeniowych dba w tym wnętrzu o luksusowy i elegancki klimat. Wspaniała wolno stojąca wanna w industrialnym stylu stanowi centralny element łazienki, zachwycając swoją unikatowa formą i nietypowym kształtem.

Po: sauna

 浴室 by homify, 現代風
homify

Wetroom & Sauna

homify

Jak pewnie podejrzewaliście, dom o tym standardzie ma kilka ekstrawaganckich elementów, które czynią mieszkanie w nim pełnym luksusów i wygody. Jednym z nich jest sauna, zlokalizowana blisko wyjścia, umożliwiająca krótki wypad na plażę, kąpiel w zimnym morzu, a następnie powrót do parującej, gorącej sauny.

Wspaniały widok

 房子 by homify, 地中海風
homify

View from balcony

homify

A taki widok rozciąga się z okien tego odremontowanego domu. Morze aż po horyzont, pusta piaskowa plaża, błękitne niebo. Taka sceneria towarzyszy mieszkańcom tego domu każdego ranka- co za szczęściarze!

Jeżeli podobała się Wam ta metamorfoza przyjrzyjcie się podobnej, tym razem z Portugalli: Przed i po: lifting bajecznego domu na plaży w Porto.

 房子 by Casas inHAUS, 現代風

需要請人幫你裝潢設計或蓋房子嗎?
馬上找專業人士!

挖掘更多居家設計的靈感!