Jak feniks z popiołów!

要求報價

此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。

Jak feniks z popiołów!

Alicja Olko Alicja Olko
 客廳 by BPLUSARCHITEKTUR,
Loading admin actions …

Ta metamorfoza udowadnia, że odmienić mieszkanie można także niskim kosztem! Jej celem było otwarcie przestrzeni mieszkania urządzonego w latach 60-tych, nadanie jego wnętrzu bardziej nowoczesnego charakteru i przystosowanie go do wymagań mieszkaniowych współczesności. Efektem jest wnętrze emanujące subtelną elegancją, które pozostawia (dosłownie) duże pole do popisu, jeżeli chodzi o jego urządzanie!

Przed: niemożliwie ciasny salon

Wnętrze mieszkania naznaczone było zębem czasu. Staromodna okładzina na suficie z drewna, nudna tapeta na ścianie, niemal antyczna meblościanka sprawiały, że pomieszczenie to daleki było od nowoczesności i dobrego stylu. Nie tylko staromodne materiały i meble, ale także ich zatrważająca ilość czyniły z tego salonu pomieszczenie niezachęcające. Nie dało się tutaj swobodnie poruszać, a wolna przestrzeń była niezwykle ograniczona. Całość wymagała natychmiastowej zmiany!

Po: wolna przestrzeń

Pomieszczenie to przeszło całkowitą metamorfozę. Usunięto wszystkie stare pokrycia ścian, podłóg i sufitu, a powierzchnie te pokryto nowymi materiałami, które sprawiły, że wnętrze to nabrało nowoczesnego i stylowego charakteru. Jasny drewniany parkiet świetnie komponuje się z nieskazitelną bielą ścian. Duże okna wpuszczają do środka mnóstwo naturalnego światła, czyniąc wnętrze jasnym i przestronnym. Stylowe halogeny w suficie dbają o klimatyczne oświetlenie.

Przed: staromodna jadalnia

Jadalnia w poprzednim wcieleniu była równie przygnębiająca, co salon. Także tutaj królowały meble z innego stulecia, niemodne pokrycia ścian i podłóg, a także niegustowne dekoracje.

Po: jasno i przestronnie

Teraz jadalnia jest połączona z salonem, tworząc wraz z nim otwartą i przestronną strefę dzienną. Poszczególnie obszary oddzielić można od siebie wysuwającymi się ze ścian drzwiami. Wszędzie dominuje jasne drewno na parkiecie oraz biel na ścianach. Możemy wyobrazić sobie tutaj aranżację w dowolnym stylu, najlepiej jednak na modłę skandynawską, z lekkimi drewnianymi meblami i białymi dodatkami.

Przed: stare schody

Klatka schodowa przed metamorfozą była po prostu nieatrakcyjna. Te same staromodne materiały spotykały się ze sobą na tym obszarze, dając mierny efekt. Do tego balustrada schodów miała dziwny kształt i wyglądała niczym ta znana nam z przychodni czy stołówek.

Po: oryginalny pomysł

Odnowiona klatka schodowa prezentuje się nowocześnie, jasno i ciekawie. Drewniane schody z identycznego materiału, jaki widzieliśmy już na podłodze strefy dziennej, wyglądają niezwykle atrakcyjnie. Uwagę przykuwa jednak nietypowa balustrada z drewnianych paneli, które tworzą intrygującą optyczną iluzję na tym obszarze.

Po: elegancka łazienka

Na koniec zaglądamy do ostatniego pomieszczenia- łazienki. Tutaj także zauważyć możemy tę nowoczesną, stylową i minimalistyczną aranżację, widoczną na każdym innym obszarze w tym domu. Utrzymano ją w różnych odcieniach brązów i beżu, a w jej projekcie postawiono na wykorzystanie licznych przeszkleń. Dzięki temu wnętrze nie tylko wydaje się większe, ale także przestronniejsze, zyskując dodatkową głębię.

Inny inspirujący przykład metamorfozy znajdziecie w artykule Wynajmij mnie!

 房子 by Casas inHAUS,

需要請人幫你裝潢設計或蓋房子嗎?
馬上找專業人士!

挖掘更多居家設計的靈感!