Depresyjne M4 nabiera kolorów!

要求報價

此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。

Depresyjne M4 nabiera kolorów!

Alicja Olko Alicja Olko
 廚房 by acertus, 現代風
Loading admin actions …

Zmiana nigdy nie przychodzi łatwo. W naturze każdego z nas leży strach i niepewność związane z transformacjami- ciężko jest pożegnać się z komfortem i bezpieczeństwem gwarantowanym przez rutynę.  Jest to prawdą w niemal każdej strefie życia- nie inaczej, jeżeli chodzi o mieszkanie. Remont, związane z tym koszty i wymagany wysiłek, często są głównym powodem, dla którego tak rzadko decydujemy się na jego przeprowadzenie. Jednakże, oglądając projekty z naszej serii przed i po, trudno jest oprzeć się wrażeniu, że końcowy rezultat wart jest każdego trudu!

Obejrzyjcie kolejny przykład wyjątkowej metamorfozy starego mieszkania, któremu projektanci i dekoratorzy wnętrz nadali zupełnie inny, współczesny i modny charakter.  Mamy nadzieję, że ten projekt stanie się dla Was inspiracją na nadchodzący sezon remontowy!

Przed: staromodna kuchnia

 廚房 by acertus, 現代風

Choć układ mebli kuchennych i zagospodarowanie dostępnej w tym pomieszczeniu przestrzeni nie pozostawia nic do życzenia, to jednak sam charakter mebli może wprawić w stan iście depresyjny. Niezwykle staromodne drewniane fronty szafek kuchennych w połączeniu z ciemnym blatem z materiału imitującego naturalny kamień dawały przygnębiające wrażenie. Tym, co dodatkowo je potęgowało, było fatalne oświetlenie w pomieszczeniu.

Po: jasno i nowocześnie

 廚房 by acertus, 現代風

Czy możecie uwierzyć, że to ta sama kuchnia, którą oglądaliśmy na poprzednim zdjęciu? Aranżację oparto na bieli, uzupełniając ją jasnym, naturalnym drewnem. Gładkie, matowe fronty szafek prezentują się niezwykle stylowo w połączeniu z brązowymi blatami. Interesującego charakteru nadają tej kuchni białe kafelki imitujące cegłę, którymi wyłożono ściany na blatem. Od strefy dziennej kuchnię oddziela wysoki blat, pełniący jednocześnie funkcję barku.

Przed: design z innej epoki

 房子 by acertus, 現代風

Jedno spojrzenie na to pomieszczenie wystarcza, aby zda sobie sprawę, że mieszkanie to mogło robić pozytywne wrażenie w latach 80-tych poprzedniego wieku, ale na pewno nie w 2016. Meble, tekstylia oraz dekoracje w tym wnętrzu należą do zamierzchłej przeszłości i nie wpisują się z żaden nowoczesny styl aranżacji wnętrz.

Po: spełnienie dziecięcych marzeń

 嬰兒房/兒童房 by acertus, 現代風

Sypialnię z poprzedniego zdjęcia zdecydowano się zamienić w nowoczesny i jasny pokój dziecięcy. Biele i szarości ożywiono radosnym różem i fioletem. Toporne, drewniane meble z poprzedniej fotografii zastąpiono lekkimi i prostymi elementami wyposażenia o funkcjonalnym charakterze. Naturalne panele podłogowe  pięknie komponują się z bielą mebli i delikatną szarością ścian, wprowadzając do tego wnętrza świeży klimat.

Przed: zwyczajna łazienka

 浴室 by acertus, 現代風

Choć teoretycznie nie ma nic odrażającego w sposobie, w jakim zaaranżowano to mieszkanie, jego design jest tak przedawniony, że każdy kąt aż prosi się o rewolucję. Jakakolwiek zmiana w tej łazience od razu odmieni jej charakter, czyniąc ją przystosowaną do gustów i wymagań współczesności.

Po: oryginalne wnętrze

 浴室 by acertus, 現代風

Wystarczyło zmienić staromodne kafelki na ścianach oraz wymienić meble łazienkowe, aby przenieść to wnętrze na zupełnie inny estetycznie poziom. Mozaika z różnych odcieniach fioletu stanowi oryginalne tło dla bliźniaczych segmentów z wbudowanymi w nie umywalkami. Tak urządzona łazienka jest praktyczna i wygodna w użytkowaniu.

Przed: schody bez szału

 走廊 & 玄關 by acertus, 現代風

Właściciele tego apartamentu chcieli odmienić każdy jego obszar, skupiając się na holistycznej i spójnej metamorfozie. Dlatego też także przestrzenie komunikacyjne, takie jak klatka schodowa, poddano transformacji. Zobaczcie, jak się teraz prezentują.

Po: siła prostoty

 走廊 & 玄關 by acertus, 現代風

Kamienne schody zamieniono na drewniane, których kolor wspaniale komponuje się z prostymi, białymi ścianami. Zdecydowano pozbyć się obrazków i zdjęć ze ścian, dzięki czemu obszar ten jawi się jaśniej i nowocześniej.

Przed: zapuszczony ogród

 房子 by acertus, 現代風

Do apartamentu przynależy także niewielki ogródek, umieszczony na tyłach budynku. Choć posiadanie prywatnego basenu na tyłach domu to oznaka luksusu, stan tego ze zdjęcia nie zachęcał do korzystania z tego przywileju. Także tutaj zdecydowano się na totalną rewolucję!

Po: przyjemna strefa relaksu

 泳池 by acertus, 現代風

Teraz na obszarze tym wolny czas spędzać może cała rodzina. Basen został porządnie oczyszczony, a teren wokół niego odświeżony. Taka niewielka, ale wygodna oaza zieleni w centrum miasta to prawdziwy skarb!

 房子 by Casas inHAUS, 現代風

需要請人幫你裝潢設計或蓋房子嗎?
馬上找專業人士!

挖掘更多居家設計的靈感!