The industrial container restaurant in Cape Town

要求報價

此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。

The industrial container restaurant in Cape Town

Johannes van Graan Johannes van Graan
 餐廳 by AB DESIGN
Loading admin actions …

Our latest design gem comes from AB Design, an all-round design firm sporting quite the expansive portfolio. Based in Cape Town, AB Design has become industry leaders in a variety of fields including retail, (high-end) residential, exhibition, office, and even product design.

From Cape Town to Johannesburg, and just about everywhere in-between, the firm has ensured first-rate results for various clients across the country. No wonder they’ve walked away with a handful of awards, including ‘Retail Design Awards Canal Walk—Best retail store 2018’ and the ‘Plascon Award—Decorex best Interior designer exhibit’.

Let’s delve into one of their most recent projects that made use of one of the most innovate steps in architectural evolution: a Cape Town restaurant built from an old shipping container.


Designing for retail

 餐廳 by AB DESIGN

Contrary to what many of us might think, designing retail spaces does not mean a wealth of options. One has to consider safety regulations, commercial certificates, space restrictions, consumer demands, viability and, of course, a looming deadline – all of which can severely restrict a designer’s creative mindset. 

For this project, the client – Brocka, a gourmet streetfood-type restaurant – was opening a branch in one of Cape Town’s most prominent shopping centres, Canal Walk. Looking through the brief, AB Design already spotted the challenges of this project:

• A circular space with no roof

• No back wall to work with

• A very durable design was required, with thousands of people moving through the space on a weekly basis. 

The initial idea that the professionals conjured up consisted of a shipping container with a futuristic look and feel to it. The container would also be the kitchen and service area and provide a hub for the staff. 

For extra seating, a mezzanine floor would be added to refrain from a too-crowded space. 

Idea #2

 餐廳 by AB DESIGN

However, idea no. 1 was not what transpired into the real-life design. But what was built and finished actually turned out to be quite the outstanding portfolio piece. 

The idea of the shipping container was kept, even though it turned out to be too big to move through the mall doors, resulting in the team having to order different segments of the container and building it themselves inside the mall. 

Five weeks later, Brocka was ready. Instead of the initial science-fiction design, it flaunted a special mix of industrial chic with a touch of street style. Exposed brick, copper, wood and steel became the star materials, ensuring a multi-layered look.

Gone was the original mezzanine floor idea as well, replaced by a wood-and-steel ‘roof’ that still manages to give patrons a bit of privacy while dining from the menu. Except now they have something pretty cool to look up to! 

Attention, attention!

 餐廳 by AB DESIGN

Branding is everything, which is why the big Brocka sign was placed outside the entrance and beams just enough to catches shoppers’ attention. And thanks to the industrial-chic look of the space, it’s not difficult fantasising that one’s entering a street-food spot located in Chicago or the bustling New York.

Let’s treat ourselves to a few more images of the new container restaurant Brocka!

 餐廳 by AB DESIGN


 餐廳 by AB DESIGN

 餐廳 by AB DESIGN

 餐廳 by AB DESIGN

 餐廳 by AB DESIGN

Feeling a bit gloomy in your interiors? Then have a look at these 10 effective ways to bring more light into your home.

 房子 by Casas inHAUS

需要請人幫你裝潢設計或蓋房子嗎?
馬上找專業人士!

挖掘更多居家設計的靈感!