臥室 by tiago do vale arquitectos | homify
< >
 臥室 by Tiago do Vale Arquitectos
< >
 臥室 by Tiago do Vale Arquitectos
< >
 臥室 by Tiago do Vale Arquitectos
你喜歡這個專案嗎?
聯絡設計師了解詳情
OK
你喜歡這個專案嗎?
聯絡設計師了解詳情
OK

A Graphical Refurbishment by the Sea

Built in the 80’s, this apartment was in dire need of refurbishment. Both its infrastructures and organization were dated, so the intention was to make the most of its potentialities while bringing its living experience to contemporary standards.

With just over 400 ft2 (40 m2) of surface, this small apartment by the sea was unwelcoming due to a choice of darker materials, 30 years of intense use and a not particularly qualified compartmentation (though in tune with its time).

The client required a functional and infrastructural update while maintaining the original organization (with an independent bedroom) and keeping the costs down.

The practice’s strategy was to enhance the perception of the apartment’s light and space by utilizing both a very minimal approach and the repetition of the white color.

The central piece of this project, though, is a blue volume that solves simultaneously the apartment’s doors and the kitchen cabinets, an integral gesture that brings color but specially a playful, unpretentious tone to the whole apartment. With its blue hue and integrated hooks for the beach accessories, it brings the summer inside.

Half of the dividing wall between bedroom and living room was turned into a sliding panel, while still maintaining the original door placement on the bedroom. This allows for both an open space experience -which quite suits the diminute area of the apartment- or a more conventional one at the clients’ discretion.

While this design is clearly contemporary there was always a willingness to keep textured surfaces and detailing that would still give a humanized scale to the spaces. The project achieved that with a wink to the 80’s of the original construction, maintaining the ceiling moldings and introducing a surface of patterned tiles on the kitchen area.

This small apartment provides a relaxing experience, bringing the beach inside, and is now fit for 30 more years of simple, joyful use.

顏色: White
材質: MDF
類似的圖片
留言

要求報價

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。