曦軒水療館 xixuan medi-spa: 按摩浴缸 by 何侯設計 ho + hou studio architects , | homify
曦軒水療館   XiXuan Medi-Spa:  按摩浴缸 by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects ,
曦軒水療館   XiXuan Medi-Spa:  按摩浴缸 by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects ,
曦軒水療館   XiXuan Medi-Spa:  按摩浴缸 by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects ,
你喜歡這個專案嗎?
聯絡設計師了解詳情
OK
你喜歡這個專案嗎?
聯絡設計師了解詳情
OK

The site of the Medi-Spa is on the edge of Xi Xi, a wetland national park, located 10km north east of Hangzhou. It occupies the basement two floors of a fifty room boutique hotel. The scenic beauty of the wetland park was a definite inspiration. However, It was not to be a literal or picturesque translation of the surrounding landscape; rather we sought a more abstract interpretation. The idea was to create an underground cavern, lined in stone with various textures. Stones with hand-chiseled finish, finely honed finish and high polish translucent onyx acted as metaphor for the skin treatment provided by the spa.

The plan consists of alternating layers of public spaces and private rooms laid out orthogonally. The public spaces of lobbies, corridors and water treatment pools were given a grand vertical proportion. They reinforce the image of caverns and grottos. The rooms are of three different types: single, double, and duplex. The private corridors that lead to the rooms are screened from the public areas with a series of illuminated onyx walls. These walls are constructed from thousands of individually placed onyx panels onto a stainless steel frame. They become a kind of porous membrane resembling our skin.

類似的圖片
留言

要求報價

此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。