莊宅 house c, taipei 現代廚房設計點子、靈感&圖片 根據 何侯設計 ho + hou studio architects 現代風 | homify
< >
莊宅 House C, Taipei 現代廚房設計點子、靈感&圖片 根據 何侯設計 Ho + Hou Studio Architects 現代風
< >
莊宅 House C, Taipei 現代廚房設計點子、靈感&圖片 根據 何侯設計 Ho + Hou Studio Architects 現代風
< >
莊宅 House C, Taipei 現代廚房設計點子、靈感&圖片 根據 何侯設計 Ho + Hou Studio Architects 現代風

The 300 S.M. house sits in a terraced neighborhood located on the
western slope of Yang-Ming Mountain, with a view towards the Tam-Shui River and the distanced mountains. The house is designed with different apertures to receive the splendid view.

The house has a tripartite composition. Two heavy masonry blocks bracket a central open zone. The centre zone is light and transparent in nature with public functions, living/dinning area of the first floor and the family den on the second floor. The spatial quality is loft-like with clear views to the river. The two heavy blocks are spatially more private and contemplative. They provide rooms for the kitchen, sitting room, and guest bedroom on the first floor with the master bedroom suite and two additional bedroom suites on the second floor. Tying the heavy and the light elements together is a metal balcony that is both a shading device and extension of the interior spaces

類似的圖片
留言