Marine Parade by Dorrington Atcheson Architects | homify
Dorrington Atcheson Architects
Dorrington Atcheson Architects

Dorrington Atcheson Architects

Dorrington Atcheson Architects
Dorrington Atcheson Architects
此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。
傳送成功!
我們的專業人士將盡快回覆你!

Marine Parade

Built in the 1970s, this cedar-clad home with its multi-gabled roof was typical of an era when split-level design was the height of architectural acuity. Undoubtedly, the layout possessed a certain labyrinthian appeal, but a warren of rooms was not conducive to easy family living.

Retaining the charm of the building along with some quality materials was integral to this extensive two-stage alteration. The aim was to make the spaces bigger, to tidy up the material palette and, externally, to re-present the overall mass and street appeal of the property.

In Stage One, the interiors were re-defined, and a pavilion that flows out from the central core beneath a new fold of the roof was added. This houses a kitchen, living area and, behind a three-quarter height room divider, a cosy dining nook – a nod to that 70s style. Sarked ceilings and tongue-and-groove walls emulate the linearity and warmth of those in the original home, while built-in furniture such as cabinetry, shelving units and a breakfast pantry that juts through the external wall, are designed as separate elements in the space.

Disguising the gables was an important part of the Stage Two process, a delicate balancing act between modernising the look, yet melding in with the colonial villas of the neighbourhood. A new two-storey box intersects with the main form of the home; it contains a bedroom and en suite, with a garage below. This cube is defined architecturally by fine cedar battening, an element that is repeated to hide the main gable over the upper storey of the dwelling. A playful material fluidity is seen in the garden fence which wraps its way behind the garage of the box to reappear as cladding on the ground level of the original home.

Architecture: Dorrington Atcheson Architects 

Completed 2013 

Area: Ground floor 246m2 and top floor 158m2 

Builder: Straight Line Building and Henry Dunham Building 

Photographer: Emma-Jane Hetherington

地點
Herne Bay, Auckland, New Zealand

Admin-Area