IJburg College by Liag Architecten en Bouwadviseurs | homify
更換資料照片
更換封面
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadviseurs

Liag Architecten en Bouwadv…

Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadv...
此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。
傳送成功!
我們的專業人士將盡快回覆你!

IJBURG 学院

IJburg College is a community school with a diverse intersectoral curriculum for preparatory secondary vocational education and enhanced language, art, culture and sports programmes at the senior general secondary and pre-university education levels, with intensive cooperation with various expertise centres. The structure comprises three sub-schools in order to preserve the small-scale character, with one school for each two school years. The building is more than a school, however; it also provides the neighbourhood with room for a café, theatre, gym, health centre and underground parking.

LIAG took the initiative to propose adding housing to the plans for the sizeable lot, which was initially zoned for the school and gym only, effectively meeting the requirements set out in urban development preconditions for a tall, substantial building on the corner of IJburglaan and Pampuslaan. The additional housing programme comprising approximately 80 homes (23 above the school and 57 on the square) creates “residual land value” on a lot that was originally listed as having “zero.” Working closely with the city, a two-part design was chosen: a small, closed building block for housing only, and a public square on which the school is situated. Consequently, the school regains its autonomy and becomes a recognisable anchor in the surroundings.

The residences have been built on a square providing restricted traffic access. Giving the complex one identity was a conscious decision when elaborating the facade. Because of the limited space, the required headroom and the urban requirement of a high building, the sports hall has been added on the roof of the school. The facade has a high noise load because the tram and through road run alongside the school building.

地點
Amsterdam
  • 根據 Liag Architecten en Bouwadviseurs

  • 根據 Liag Architecten en Bouwadviseurs

  • 根據 Liag Architecten en Bouwadviseurs

  • 根據 Liag Architecten en Bouwadviseurs

Admin-Area