禾光室內裝修設計 ─ Her Guang Design

禾光室內裝修設計 ─ Her Guang Design

禾光室內裝修設計 ─ Her Guang Design
禾光室內裝修設計 ─ Her Guang Design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。
傳送成功!
我們的專業人士將盡快回覆你!

折‧日景 Transition Luminos View

本案位於市區中的複層集合住宅,使用家庭有兩名兒童已達就學年齡,因而有換屋及重新規劃住所的需求。

The entry is an apartment house with mezzanine structures located in downtown areas. The family moving in has two children reaching school age and thus finds it necessary to move to a new place and have their house redesigned to meet their needs. 

本案為樓中樓的住宅空間,下層為公共場域、上層為私人空間,空間具有兩面開闊的光源,公共場域開放式的設計,以拗折的樓梯引進更多自然光,動線安排以各區的機能體形成多個的回型動線,相互串連區域屬性匯集更多家人情感。

The entry is a residential place including a mezzanine structure, where the lower deck serves as public space and the upper deck private space. The house features open light sources from two sides, and the open space design of public areas draw in more natural light with winding staircases. The routes arrangement allows the function unit of each area to form multiple circle routes, linking attributes of different areas to better converge affections of the family members. 

連續拗折的樓梯,是低調轉折的縱軸面,空間長出堅硬支撐的力量,串聯起公、私場域,每一個拗折讓光線沿著不同軸線延伸,不規則的挖空方格,賦予光線更細膩的情感表達與呼吸方式。借重空間本身的採光與原始素材,回歸生活簡練的本質。 

The staircase constitutes an unassuming vertical axis, a strong spatial support that connects open space with private space; its every angle draws in sunlight along a different vector. The irregularly carved-out rectangles give the light a more exquisite emotional expression and means of respiration. Our spatial illumination and basic design elements return you to the simple essence of living.

Admin-Area