沈志忠聯合設計

沈志忠聯合設計

沈志忠聯合設計
沈志忠聯合設計
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。
傳送成功!
我們的專業人士將盡快回覆你!

Li Residence

因台北市人口密度高,居住環境較為擁擠,此件案屬小坪數空間,業主為一對年輕夫妻。在思考空間配置的同時,希望能滿足業主需求,利用加(+)乘空間的概念,讓空間放大。其入口玄關處與其他空間量體呈現垂直相接的狀態,藉此特點,在垂直相交產生的節點上,置入吧檯機能,同時作為開放空間的軸心,定義出公共到私密的漸進式空間。

以「單一元件」重組為「多」的概念,讓客廳/吧檯的空間重疊出完整的用餐尺度;客廳/書房彈性重組為大坪數的客廳;書房/客房因應機能產生空間定義。在空間的閱讀上,由狹長的玄關進入,彷彿視域由窄小轉為寬敞;反之,若從客廳通往玄關,猶如寬闊的水平向度,轉化為垂直量體的尺度,讓人在空間經驗中,產生新的體悟!

This project is a compact space with crowded living enironment high desity by population in Taipei City. The client are a young couple. While designing the space allocation,we utilize the concept of “Space plus”to maximize the space andmeet the client’s needs toward this project.The entrance of the house and other rooms are connected vertically, thus by using this nature of space, we implement the bar function at the intersection. Also we use this node as an axle center and define the progressive space from public to private. Using the ‘single element’ to reassemble ‘multiple’ concept. We design the overlapping space of living room and bar counter to develop a complete dinning dimension and reassemble living room and study room for a bigger space of living room.Therefore the study room and living room are developed by function and create a better definition of space.From the visual aspect of space, we enter with a long shaped entrance. The vision is carried out from narrow and small to wide and extensive. On the other hand, the vision converts from wide horizontal dimension to vertical scale if guests pass from living room to the entrance. Allowing people to having a completely fresh experience of space.

  • Li Residence

  • Li Residence

  • Li Residence

  • Li Residence

  • Li Residence

Admin-Area