簡致制作SimpleUtmost Design

簡致制作SimpleUtmost Design

簡致制作SimpleUtmost Design
簡致制作SimpleUtmost Design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。
傳送成功!
我們的專業人士將盡快回覆你!

CHI'S RESIDENCE

The design brief is to keep existing

characteristics of the building and develop the space through mixed material and textures to retain a harmonic relationship.

The refurbishment of an old residential building in Taichung, Taiwan, includes re-designing the layout of two floors and an extension of the terrace. Admittedly, the house has not been used for over 40 years and suffered from a mould infestation so the designer demolished the surfaces to leave the existing brick wall as a feature.

On the ground floor of the house is the living, dinning and kitchen areas, two bedrooms and a bathroom are located on the second floor. The design team want to create a natural atmosphere that is also functional, therefor timber panels and brighter coloured walls are used through-out the apartment. By contrast, black marble is applied from wall to floor in the bathroom, this creates separation from the public space and a sense of privacy. Natural wood on the floor gives the space a warm feeling, while mirrored walls helps to reflect light on the second floor.

Retaining existing features with mixed material to keep the space looking as minimal as possible then space will tell its own story.

四十年的住宅室內改建,設計師利用原有的特色和特殊處理創造出不同風味的舊屋翻新。

位在台中兩層樓的住宅室內整修,有別以往全部拆除的方式,設計師在處理壁癌時,特別留下局部的磚造牆,加以粉刷處理後成為天然文化牆的特色電視牆面。

設計概念以自然清新及趣味混搭為主軸,在一樓的開放空間都以木地板和烤漆玻璃處理,二樓的私密空間用鏡面牆引進大量的光線氛圍解決原有梯間過暗的問題。浴室的隱私空間轉成暗色的大理石材從牆面延伸至地板,帶來靜謐的氣息。

利用原本舊有建築的特色加以發揮和延伸,極簡化的設計讓空間用材料以及材質說出自己的故事。

Admin-Area