禾築國際設計Herzu  Interior Design

禾築國際設計Herzu Interior Design

禾築國際設計Herzu  Interior Design
禾築國際設計Herzu Interior Design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。
傳送成功!
我們的專業人士將盡快回覆你!

JJ HOUSE

*坪數

55坪/181平方米

*空間規劃

玄關、客浴、廚房、餐廳、客廳、工作書房、孝親房、主臥室、靜思區、工作陽台、陽台*2

*主要材質

北美橡木地板、北美胡桃實木皮、磁磚、茶鏡、薄片板岩、特殊塗料、不鏽鋼、鍍鈦金屬板、粉體烤漆金屬板、非洲柚木實木板

退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

玄關以半穿透的不規則角度且不同表面處理方式的鍍鈦金屬屏風,脫開了懸空的穿鞋實木椅,壁面複合媒材的不對襯分割透過大地色系的灰色地磚來整合空間調性。擁有大面積開窗採光的客餐廳空間,窗外自然河景、翠綠山景、藍天白雲是空間中無法忽略的視覺焦點。呼應自然景色的空間素材,以訂製的暖色調木地板,搭配牆壁大面積的清水模特殊塗料;另外自然紋理強烈的鐵灰色薄片板岩,將門片隱藏修飾成視覺端點的主角。牆面末端以半穿透的茶色夾紗玻璃和鍍鈦金屬框讓單一材質的特殊塗料壁面顯得質樸而穩重。

打開鐵灰色薄片板岩的主臥隱藏門,壁面自然手刷紋的特殊塗料,搭配特殊配置不規則角度的造型壁燈,不僅是從客廳延伸的視覺端點加強,也讓縱深較淺的入口空間得到轉化。主臥室因建築結構本身條件,非方正的牆面、低矮的天花… 等等,透過設計手法讓空間修飾完整。床頭牆面以連續的自然手刷紋特殊塗料延伸,床尾壁面以對稱呼應的角度,用業主喜愛的鋸齒狀灰色調木皮構成的大面積書櫃,將原本歪斜角度的空間修飾成方正格局。而天花設計上透過斜屋頂的概念同時滿足了鋼樑斜撐的結構修飾、拉高天花空間和照明需求。

原本主臥衛浴空間是一個視野寬敞的圓形區域,衡量業主實際使用衛浴時間不長,故將衛浴空間做了變動,讓採光和觀景空間都極佳的圓形空間規劃成業主會長時間停留的閱讀空間。

Design methods were used in this project to bring natural elements such as natural lighting,beautiful landscape and the building’s own characteristics indoors so the flow of space moves alongside the rays of light. A diverse but harmonious set of materials is blended together to endow the living space with a rich sense of self-expression.

In the entryway, the irregular angles and varied surface treatment of the semi-transparent titanium alloy plated screen is detached from the suspended solid wood shoe chair. Oversized gray bricks are used to organize the tonality of the space with the asymmetrical partitions of the composite materials on the wall surface. The lighting in the dining room comes from large windows. The landscape of sea, mountains and sky becomes an irresistible visual focal point. The warm-colored treated wood floors together with special architectural concrete coating over large areas of the wall strike a balance with the natural landscape space material. The natural grain iron-gray laminated slate puts the hidden doors at the center of the visual endpoint. Semi-transparent brown embedded glass and titanium alloy frames at the edges of the wall adds a certain simplicity and solidity to the single material special wall coating.

Opening the iron-gray laminated slate hidden doors in the master bedroom, the walls with their natural hand-brushed coating matched together with irregularly angled wall lamps not only enhances the visual end-point extending from the dining room but also transforms the relatively shallow entrance space. Due to the innate characteristics of the building structure such as its irregular shaped walls and low ceiling, design techniques are used to complete the space. Natural, hand-brushed coating continues to be used for the headboard wall. A large bookshelf made up of jagged gray wood veneer, loved by the owner, was built on the wall at the foot of the bed which transformed the crooked angles in the original space into a regularly shaped space. A sloped roof concept was used in the ceiling design to accommodate the sloping steel beam structure, raise the height of the ceiling space and satisfy lighting requirements. 

The bathroom space in the original master bedroom was a round-shaped area with a wide and spacious view. The owner wished to change the bathroom space because not much time was spent in the bathroom. The plan is to transform this space with its excellent light and scenery into a reading space where the owner can spend long periods of time.

尺寸總計
185 m² (區域)
地點
台北縣
  • JJ HOUSE:  餐廳 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

  • JJ HOUSE:  走廊 & 玄關 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

  • JJ HOUSE:  露臺 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

  • JJ HOUSE:  溫室 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

  • JJ HOUSE:  臥室 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

  • JJ HOUSE:  臥室 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

  • JJ HOUSE:  浴室 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

  • JJ HOUSE:  臥室 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 3
    ["TW"] 衛浴主臥
    ["TW"] [Published] 臥室設計: 25 個含電視機的舒眠空間
    ["TW"] [Published] 含浴廁的臥室: 20 間讓你不用摸黑如廁的舒適空間

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

  • JJ HOUSE:  走廊 & 玄關 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

  • JJ HOUSE:  餐廳 by 禾築國際設計Herzu  Interior Design

    JJ HOUSE

    退休養生宅,此案在自然採光、風景優美與建物自身條件下,透過設計手法將自然元素帶進室內,讓動線沿著光線移動,用多樣性但協調的材質搭配,讓居家空間自己的表情更為豐富。

Admin-Area