The Umber House by mold design studio | homify
更換資料照片
更換封面
mold design studio
mold design studio

mold design studio

mold design studio
mold design studio
此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。
傳送成功!
我們的專業人士將盡快回覆你!

The Umber House

Designed as a single unit house over four floors, for a multi-generational family, the residence is conceived as a unified space while still respecting individual spaces. The real challenge was that the single unit had to be designed such that it could be easily divided into independent floors with similar programs if the client requirements changed in the future. Further, the top floor is designed as an independent, self-sufficient unit.

Simple and linear, the design revolves around the front garden/lawn, which is a rare urban opportunity these days in Delhi with the latest bye-laws. The entertainment activities are planned on the ground floor, around the front garden so that they could directly open out into the green space. Alternatively, an open space is provided in the center of the house to try and incorporate and bring in the greens into and within the house. The Ground floor is designed such that there is a through and through vision from the center of the house with green on either ends. The entry is designed so as to create a variety of experiences in all directions. The living spaces are divided over the first and second floors with the basement being used for informal entertainment, storage and services. The open space in the center unifies all the floors, while providing a relief space that brings in light & also an opportunity to create a sculptural element.

The current urban challenge with all the city homes in Delhi is to achieve maximum FAR while, still trying to break the monotony of an identical façade over all the floors. The design is simple with a subtle drama in terms of material on the ground floor. Different materials are also chosen keeping in mind the low maintenance required at the clients’ end. The top floor is set back to reduce the scale of the building and the overall volume seems like a monolith of two floors, sitting on the ground floor with the top floor being hardly visible.

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    Front View

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    Site Plan

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    Ground Floor Plan

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    First Floor Plan

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    Second Floor Plan

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    Third Floor Plan

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    Basement Plan

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    Front Elevation

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    Rear Elevation

  • 現代  by mold design studio, 現代風

    Section

Admin-Area