HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

HJF建築室內設計 Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.
HJF建築室內設計 Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。
傳送成功!
我們的專業人士將盡快回覆你!

2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

擷景懷秀 /View-Catching Pleasure

如何細膩關照居住者的身心感受,是本設計更形而上的思考層次,在整體擘劃上,強調由外至內層層濾景,維繫居家隱私並懷享秀逸景致。

    利用灰色圍牆對外滌景,視線傾注於庭園綠貌及蔚藍天際線,純淨的建築造型與白灰黑基調對應環境優勢,寬大屋簷沿著水池劃出戶外廊道與外玄關,遠觀可見建築身姿倒映於池面,顯得寧靜壯觀。動線規劃由外至內精心鋪展,經營過場情節,無論白日黑夜,光線柔和灑入其中,無不將回家過程化為儀式,自層層的景物轉折裡,褪去煩囂,拾回清寧。

    室內,以謙遜姿態將一切化約至簡潔低調,達裡外互襯效果。使居住者領受抑揚頓挫的景色變奏,自然而然和緩步調,傾聽當下,提供濾淨後的視域享受,突顯滿室淨朗,創造心靈遁遊出口。

    Design is a process to both solve functional problems and give a sensible response to the psyche of the people who dwell within. The commission to designer started from requiring land and ended up with occupation. Designer pondered the advantages of the site, ample with good views, and tried to build a house in good relationship with nature.

    A fence defining an enclosure of sky gives a visual focus to an internal garden, bigger than 992 square meters. The building then sits sturdily in a central position and reveals the calm colors of white, gray and black. The main gate is large and divided into driveway and pedestrian path. The fence is equipped with a hidden lighting system to give the border a mystical lighting effect. The internal court is dominated by a pond with a perfect reflection of the building, particularly its long eave. This sublime view redefines this structure by proclaiming a statement of rigorous beauty and signifies that water is element that washes out all that is wrong on the outside.

    Interior space displays spatial ambience in a subtle melody. The lobby space has an extra height ceiling with a backlit glass panel. Projected images of the lighting fixture linger on the surface of the brick wall like a sundial. An L-shaped partition wall in the living room sets the border between this space and the dining room; behind the wall there hides a public bathroom. Large windows in the public zone invite natural lighting to enter and provides a view to the garden greenery. Yet some parts of the enclosure wall use punctured openings to frame views that are particularly pleasant.

地點
嘉義市
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  度假別墅 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 2
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
    ["TW"]
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  度假別墅 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 1
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  度假別墅 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 1
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  走廊 & 玄關 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 1
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  餐廳 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 1
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  客廳 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 1
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  走廊 & 玄關 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 1
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  書房/辦公室 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 1
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  臥室 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 2
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
    ["TW"] 梳妝
  • 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層:  浴室 by HJF建築室內設計  Ho Jia-fu Interior Design Co., Ltd.

    2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層

    收藏這張照片的編輯創意點子簿
    創意點子簿: 3
    ["TW"] 2015 TID 台灣室內設計大獎 /居住空間 /複層
    ["TW"] 浴室
    ["TW"] 浴室

Admin-Area