G 하우스 | homify
NEN
NEN
NEN
此為無效的號碼。請確認你的國碼、已去除前缀的 0 ,還有電話號碼是否都正確。
點擊 '送出' 的話,代表我已詳閱 隱私政策 並同意當我請求支援時,homify可以使用我之前提供的資料.
小提點:只要發電郵給 privacy@homify.com,你就能隨時撤回我們的使用權限。
傳送成功!
我們的專業人士將盡快回覆你!

G House

Project: G House / Pocheon Residential Project

Type: Residential 

Client: Private 

Location: Gyeonggido, Korea 

Status: Construction Finished

Partner in Charge: Seuk Hoon Kim (NEN)

Team: Dongju Shin, Heesun Yoo 

Construction: AZ S&B

21 Century Korea has been the most rapidly developed country compared to no other in Asia, and the trend-sensitive Korea market has been the first testing spot for the global corporations of their launching items. As to this, Korea housing market is also showing a fast change as it is reflecting the rapid trend of consumer lifestyle. People started to avoid standardized apartments and have interest in townhouses, duplex houses, and later on thinking of efficiency with passive houses. Along with this flow, this project will introduce a new possibility of showing an alternative residential prototype of transforming existing duplex house as it will satisfy the change of consumer needs. 

Design Concept – Space Composition on Space Canvas  

Built 23 years ago, and had been abandoned for the last 8 years, the key point of remodeling this wrecked duplex house was to melt the two unit and combine into a new set of space composition. The needs of the client were added to this existing space forming variety combinations of plan study, and the most applicable space composition was made. For the elevation, some of the previous masonry walls were left showing the contrast of ‘old’ and ‘new’ as they melt into each other forming an unique new space. Considering on human scale, variety sizes of space division were applied to the ‘new’ wall allowing the client’s life to melt into this ‘space canvas’ and showing harmony one another. Especially for the design of the facade, the human activities were studied that would be expected to be held within the interior spaces. With digital computation of louver module design, the study was applied to the portion of the facade that corresponded with the space of the interior.

Admin-Area